Fuck de NMBS. De maat is vol. Hun stipheidscijfers zijn schabouwelijk. Die statistieken tellen trouwens alleen het aantal treinen met vertraging, niet het aantal passagiers, wat het echte plaatje nog slechter maakt. Ze hebben ook net weer een “48” uren staking achter de rug (zeg maar gerust 3 dagen). Ze kondigen doodleuk aan dat ze alweer hun prijzen gaan verhogen, waar ge als passagier niks voor in de plaats krijgt. En ondertussen zitten ze het stiekem nog moeilijker te maken om compensatie te krijgen voor hun geknoei. Het is gewoon crimineel.

De slapjanussen van Trein Tram Bus zullen weer reageren dat ze “ontgoocheld” zijn, en daar zal het bij blijven, maar wat mij betreft is het genoeg geweest.

Er is dringend nood aan een militante arm van Trein Tram Bus. Eentje die beerkarren gaat uitgieten op den oprit van Sophie Dutordoir en het kabinet van Gilkinet omsingelt met brandende autobanden. Eentje die kak in de brievenbussen van de vele spoordirecteurs gaat stoppen. Eentje die de verantwoordelijken voor de eindeloze spoormalaise het leven zuur maken. Want die incompetentie moet stoppen. Het is schaamtelijk. NIEMAND wordt gestraft voor dat eindeloos geknoei. Behalve de treinreiziger. Die wordt financieel gepest om dan nadien te mogen staan verkommeren in een krot van een station, in de hoop dat er ooit eens een wrak van een trein komt opdagen om dan na veel vertraging te horen te krijgen dat te trein alweer niet rijdt omwille van “operationele redenen”.

Fuck you, NMBS, en fuck die institutionele incompetentie.

Oh, en Trein Tram Bus: laat uw tanden verdorie eens zien. Er is verdomme geen enkele andere belangengroep voor NMBS slachtoffers. We hebben nood aan actie, niet aan NMBS-apologisten.

Bram