De hel van De Wever

Het is allicht geen nieuws dat dat ik geen fan ben van De Wever. Deze keer kwam hij neuten over hoe slecht het verkeer geregeld is in Mechelen. Straffe uitspraken, gezien de idiote hel die zijn eigen stad is. Hij krijgt niet eens de roltrappen werkend. Hij laat De Lijn verkommeren. Zijn parkeerbeleid laat ook wat te wensen over. En over de files in Antwerpen moet ik het niet eens hebben. Lijkt me dus niet dat De Wever hier veel lessen te spellen heeft.

De oplossing was natuurlijk eenvoudig. Onze burgervader woont vlakbij een tram- en bushalte. Op een dikke 40 minuten is hij deur-tot-deur aan de BimSem met bus (of tram) en trein. Maar ja, De Wever weet allicht niet wat het Openbaar Vervoer is.

Maar ja, De Wever wou gewoon een voorzetje geven voor zijn Mechelse partijgenoten, en de kranten waren zo sympathiek om hem daarbij te helpen.

Fijn dat Somers hem van antwoord diende, al moet hij ook niet te veel stoefen. Zijn “stad” heeft zowat het slechtste openbaar vervoer van alle centrumsteden, met een centrumpendel die letterlijk trager is dan wandelen. Ze hebben er tegenwoordig ook kruispunten waar voetgangers 7 seconden groen krijgen, en waar (om volstrekt onduidelijke redenen) een koffiekeet in het midden van een zebrapad staat. ’t moet zijn dat er iets in dat Dijlewater zit.

Bram